Saturday, June 16

アヒルストア / AHIRU STORE

またもや富ヶ谷近辺ですばらしい店を発見してしまった。
そこはアヒルストアっていうワインバーで、
世界中のワインを数多く取り揃えている。

I found another very nice bar in Tomigaya.
It is a wine bar called "AHIRU STORE" which
reserve wines from word wide.



開店18°00、でもすぐにお客さんでいっぱいになる。
長いカウンターと小さなテーブルが3つ。
10人も入ってしまえば、きつきつのアットホームなお店。

AHIRU opens 18°00 as soon as filled up many guests.
Long bar counter and small 3 tables.
10 and few guests can feel "at-home".


一段下がったカウンターの奥では、
「オーガニックっていう単語とボーダーシャツがよく似合う、
自然派おにいさん、おねえさんが働いている。

"Natural" bartenders who match word "Organic" and border colored shirt
are working in under counter.

ワインにはネームタグがついていて、特徴が一目瞭然。
ユニークなのは、お店の人の一言コピーが付いていること。
しかもこのコピー、ちょっと癖があるところがイイ。
ぼくは、「若き日の安藤忠雄」ってのが気に入りました。
お店の人に聞いたら、「なんかこう、ドライで、渋くって、でも深い味なんです」。
おお。

All wine bottles have a card which is written its personality
It has also bartenders impressions with one sentence.
I like this because of its taste, like "Tadao Ando in young days".
Bartender told me "I felt such a dry and bitter however deep taste from this bottle."
Wow!!!



これだけで驚いてはいけない。
アヒルストアの食事がまた絶品。
自家製ソーセージ&自家製パン、タコとアボカドのサラダ、そしてピクルス。
どれも香りが個性的で、お酒の味わいを引き立ててくれる。

AHIRU's best is not only wines also its dishes.
"Homemade Sausage & Bucket", "Octopus and Avocado Salad" and "pickles".
Flavorful every dishes make wines much tasty.




これは通っちゃうなー。
なんか、グルメブログになってきてるな。最近…。
まあいいか。

I'm already addict of this store.
Oh, this blog isn't for gourmet...


Photos are taken with iPhone.